Appelveen Roleplay | NL/BE | 15K Startgeld | Whitelisted Jobs | Criminaliteit | Uitgaan & Beleven | https://discord.io/appelveen  FiveM server

Basisregels -Sectie 1

1.1 Vehicle Deathmatch(VDM)
Dit is tegen de server regels. Onder VDM verstaan we je voertuig gebruiken als wapen (mensen overrijden, explosies veroorzaken (in een benzinepomp rijden). Het plegen van VDM zal resulteren in een waarschuwing/ban. VDM is alleen toegestaan als je leven in direct gevaar is (als je bijvoorbeeld in een rijdend voertuig zit en er is geen andere manier om het gevaar te ontwijken)

1.2 Random Deathmatch(RDM)
Op mensen schieten zonder enige vorm van kwalitatieve roleplay. Je moet iemand altijd de kans geven om aan je opdrachten te voldoen. Iemand even aanspreken met de intentie deze persoon zomaar te vermoorden zonder enige reden is RDM.

1.3 Third party mods
Bij het gebruik van mods etc. in-game zal dit leiden tot een permanente ban!

1.4 Bug abuse
Het gebruiken van exploits (fouten in het spel) is niet toegestaan. Als je achter een bug komt die ingame een voordeel kan opbrengen wat niet eerlijk is tegenover de andere spelers ben je verplicht dit te melden bij een admin/beheerder!Als je dit niet doet, en je wordt gepakt tijdens het misbruiken van een bug, krijg je een permanente ban zonder appeal.

1.5 Combat logging
(Uitloggen in een roleplay situatie), Bv: je wordt achtervolgd door de politie, je bent gegijzeld of je wordt aangesproken, met andere woorden je zit in een roleplay stuatie dan mag je niet zomaar uitloggen!1.6 Mixing IC/OOC
Je mag NOOIT character breken via voice chat of twitter. Dit mag alleen als je een admin spreekt.

1.6 Agressiviteit tegen bepaalde groepen
Ambulance personeel en ANWB mag niet op een agressieve manier benaderd worden. Het overvallen, gijzelen en agressief benaderen is tegen de server regels. Je mag wel een wapen op ambu richten die wegsturen om te voorkomen dat ie iemand reanimeert, maar de ambu mag dan de politie bellen. Je mag een ambu nooit schieten!

1.7 Oplichten
Oplichten / scammen is toegestaan tot 5K.

1.8 overheidsvoertuigen
Overheidsvoertuigen stelen is niet toegestaan! denk hierbij aan: AWNB voertuigen, Politie, Handhaving, undercover, KMAR voertuigen. Ambulance voertuigen, Brandweer voertuigen en Taxi’s mogen niet gestolen worden! voor het stelen van een overheidsvoertuig staat een ban van 1 uur (hier word streng op gecontroleerd)

Metagaming -Sectie 2

2.1 Metagaming
Informatie ingame gebruiken die je buiten de game hebt opgedaan. Bijvoorbeeld, als iemand op Discord tegen jou zegt dat hij wordt beroofd, kan je karakter dat in-game niet weten, je mag dus niets met die informatie doen, tenzij je het in-game hebt gezien, in-game een whatsapp-bericht hebt ontvangen of iemand het in-game tegen jou heeft gezegd.

New life rule -Sectie 3

3.1 New life rule
Dit betekent dat je personage alle voorgaande herinneringen is vergeten. Maar je alle basis dingen weet je nog wel bijvoorbeeld: je maakt nog steeds deel uit van je gang of politie en je kent nog steeds al je vrienden. Je personage vergeet de gebeurtenissen en informatie die tot jouw dood hebben geleden. Echter, deze regel telt alleen als je naar het ziekenhuis bent geteleporteerd en niet als je bent gered door de ambulance. Als je personage dood is respawn je hierbij in het ziekenhuis met een nieuw leven.

3.2 Een nieuw leven begint niet wanneer:
Je personage is het slachtoffer geworden van een duidelijk geval van VDM. Je personage is het slachtoffer geweest van een duidelijk geval van RDM. Je personage geholpen is door iemand van de ambulance, want je hebt het dus overleefd

3.3 Je personage herinnert zich geen eerdere vijanden wanneer de new life rule geldt
Je moordenaar / overvaller enz. Houd er rekening mee: Je bent alles vergeten met betrekking tot die situatie van wat er is gebeurd.

3.4 Gewond op de grond = geen info delen!
Behalve aan de bevoegde instanties Als je gewond op de grond ligt, mag je informatie aan niemand bekendmaken (je bent bewusteloos) de uitzondering is communicatie met de ambulance of politie als hun je komen helpen.

Powergaming -Sectie 4

4.1 Powergaming
Powergaming betekent dat je je tegenspeler beroofd van zijn keuzevrijheid in een RP situatie of gebruik maakt van items/krachten die je karakter niet heeft verkregen. Voorbeeld: /me pakt Mark (Persoon) vast, sleept hem de auto in, bindt hem vast met tie-wraps. Dit is een klassiek voorbeeld van Powergaming. Je tegenspeler heeft geen kans gehad mee te roleplayen in de situatie. .

Staff team -Sectie 5

5.1 Beslissingen
Alle beslissingen vanuit staff zijn definitief.

5.2 Misbruik en schelden naar staff
Misbruiken/ schelden naar staff is niet acceptabel.

5.3 In-game regels voor staff
Voor staff gelden precies dezelfde regels in-game. Staff mag dit alleen verbreken indien dit nodig is voor hun taken.

Waardeer je leven -Sectie 6

7.1 Waardeer je leven
Je moet altijd je leven waarderen en spelen alsof gewond raken of vermoord worden echt het einde van je leven betekent. Als iemand je benadert en je bent duidelijk in een minder sterke positie (bijvoorbeeld geen dekking hebben of de persoon heeft een wapen op je gericht en jij hebt nog geen wapen), zul je gehoor moeten geven aan de eisen van die persoon. Dus: Ben jij in het nadeel qua positie / dekking / wapen dan zul je moeten luisteren naar die persoon.Algemene Stad Regels -Sectie 8Dit is een stad. Geen server!
Gedraag je zoals je in het echte leven ook zou doen. En vergeet niet dat je karakter in de stad leeft, dus het is “het echte leven” voor je karakter.
Gebruik /me om te beschrijven wat je karakter tijdens de RP doet.
Politiebureaus, gevangenissen en de militaire basis zijn verboden toegang, tenzij je bijvoorbeeld naar het bureau gaat om aangifte te doen of met de politie te spreken.
Je bent verplicht je standaard kleding te veranderen als je voor het eerst in spawnt.
Wil je een toets aan iemand uitleggen? Gebruik dan het woord “spier”. Bijvoorbeeld, “Gebruik de F2-spier om het menu te openen”.Je bent verplicht om te allen tijde je voice chat in de stad aan te hebben.
Als je iemand wil bereiken gebruik je je mobiele telefoon als je het nummer van die persoon hebt.
Als je een admin nodig hebt? kom op Discord en vraag daar naar.
Heb je vragen, stel ze dan op Discord. Niet in de ingame chat.
Gebruik je telefoon voor alle in-game communicatie.
Vals bellen/sturen naar stadsdiensten is niet toegestaan.
Als er een ambulanceverpleegkundige bij je komt, gebruik dan /me om aan te geven wat er met je aan de hand is. Geef hier ook aan hoe je op de behandeling reageert en wat je lichaam doet.
Als je een wapen bij je draagt die groter is dan wat in je zak past, ben je verplicht een tas te dragen. Dit geldt niet voor overheidsfuncties
De Nederlandse wet is altijd leidend tenzij anders aangegeven.
Wanneer een admin, een admin kleding/costuum draagt speelt hij niet mee met de RP, Je moet hem negeren je kan alleen voor vragen bij hem komen.
Niet op daken gaan zitten tijdens rp.
Stelen van admin auto is verboden.
Een overval mag alleen met maximaal 3 mensen gedaan worden, en alle 3 de personen zijn verplicht in de winkel/juwelier te blijven.